29.1.12

Arme sofisticate, racheta balistică Trident II Missile

Racheta balistică Trident II Missile face parte dintre cele mai scumpe arme de pe glob. Prin banii folosiţi la cercetare, dezvoltare şi fabicaţie, a ajuns într-un top al celor mai cotisitoare din lume, fiind însă comandată de către Departamentul de Apărarea al Statelor Unite. conform Business Insider. 




Racheta balistică Trident II Missile este dezvoltată de Lockheed Martin (NYSE:LMT), având statutul de cea mai nouă şi mai avansată versiune în materie de rachete balistice a Marinei Statelor Unite. Echipată cu un focos termonuclear, ea este folosită de majoritatea submarinelor din clasa Ohio, racheta are 13,4112 metri lungime şi  80 de tone. Proiectilul este capabil să zboare 7.400 de kilometri pe oră. Armata S.U.A. deţine 561 rachete Trident, fiecare dintre valorând, fără cercetare sau dezvoltae, peste 65 miloane de dolari. 
Costul său total a urcat la 53,2 miliarde de dolari, iar cercetarea şi dezvoltarea la 16,8 miliarde de dolari. Costul total de achiziţie este de aproximativ 35 miliarde de dolari pentru un număr de 561 bucăţi. O bucată costă 65,7 milioane de dolari. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu