30.1.12

Arme sofisticate, portavionul CVN-78 Class

Arme sofisticate, portavionul CVN-78 Class


Portavionul CVN-78 Class face parte dintre cele mai scumpe arme de pe glob. Prin banii folosiţi la cercetare, dezvoltare şi fabicaţie, a ajuns într-un top al celor mai cotisitoare din lume, fiind însă comandată de către Departamentul de Apărarea al Statelor Unite, conform Business Insider.



CVN-78 este primul portavion din noua generaţie, pentru care s-au faăcut trei comenzi cu termen de livrare în urmatorii 10 ani, prima fiind USS Gerald Ford, care să se alature flotei în 2015. Nava valorează 9,8 miliarde de dolari şi va fi cea mai scumpă piesă de echipament militar. Noua nava va totaliza aproximativ lungimea a trei terenuri de fotbal, cu o greutate de peste 100.000 de tone. Puntea va putea adăposti 75 de aeronave. Ea va mai avea va avea două reactoare nucleare şi va fi echipată cu rachete pentru apărare Evoloved Sea Sparrow.
Aeronava de transport va avea un cost total de 34 miliarde de dolari. Pentru cercetare şi dezvoltare s-au cheltuit 4,6 miliarde de dolari. Costul de achizitie este estimat la 29,3 miliarde de dolari, pentru trei nave. Pretul pe unitate este de aproximatov 9.782,3 dolari. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu